Nieuwe RvC bekend: ''Ze hebben veel interesse in NAC Breda''

De nieuwe Raad van Commissarissen van NAC Breda is bekend. Edwin van Baal, Petra van den Broek, Mark Haarman, Robert Coppens en Geert van Poppel zullen na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van dinsdag 1 oktober direct aan de slag gaan, dat meldt NAC Breda op haar officiële website.

In mei gaven Joost Gielen (voorzitter) en Joost van Mierlo aan per 1 juni 2019 af te treden. Berry van Nes zou tot uiterlijk 31 oktober blijven en Berry de Kort en Robert Coppens zouden hun rol uiterlijk 31 december 2019 beëindigen. Coppens is sinds oktober lid in de RvC en heeft bekend gemaakt bereid te zijn opnieuw benoemd te worden nu de nieuwe samenstelling van de RvC bekend is. 

De voorzitter van de nieuwe RvC is Edwin van Baal. Oud-speler Mark Haarman zal de functie van lid RvC technische zaken invullen. De functie van lid Rvc Financiële zaken zal door Petra van den Broek ingevuld worden. De portefeuille Supporterszaken zal worden ingevuld door Geert van Poppel, voorzitter van de Clubraad.

"Met het benoemen van de nieuwe RvC-leden zijn alle posities binnen de club weer volledig ingevuld, dat helpt voor de verdere stabiliteit en continuïteit", aldus interim-voorzitter Nicole Edelenbos. "De geselecteerde kandidaten zijn stuk voor stuk experts op hun gebied en nemen allen specifieke kwaliteiten en ervaring mee."

"Ze hebben veel affiniteit met voetbal en interesse in NAC, waardoor zij in staat zijn hun kennis en kunde te vertalen naar het voetbalbedrijf en een rol als toezichthouder optimaal kunnen vervullen", zegt ze. "Ze vullen elkaar goed aan en vormen daarmee een goed team.”

Lees meer:
0 reacties