Gudde spiegelt zich aan NAC Breda: ''Is daar een voorbeeld van''

0
Gudde spiegelt zich aan NAC Breda: ''Is daar een voorbeeld van''

Wouter Gudde werd dit jaar de opvolger van Hans Nijland bij FC Groningen. De algemeen directeur hoopt dat zijn club 'meer Gronings' wordt en spiegelt zich daarbij aan FC Twente en NAC Breda.

"Je kan alles vinden van Joop Munsterman wat je wilt, maar wat hij in ieder geval wel heeft gedaan, is dat FC Twente zich onder zijn leiding echt heeft verankerd in de samenleving daar", zegt Gudde in gesprek met Voetbal International.

De bestuurder is onder de indruk van de achterban van FC Twente. "Bijna elk dorp heeft wel een eigen supportersvereniging. Of groepen mensen die samen naar het stadion gaan. Waarom bleef het zo druk Twente, ook toen ze waren gedegradeerd? Nou dáárom dus", aldus Gudde.

"NAC Breda is ook een voorbeeld van dat het niet alleen om voetbal hoeft te draaien om een stadion vol te krijgen", meent hij. "Het draait officieel wel om winnen, maar die club heeft wel iets gecreëerd waardoor het leuk is om naar het stadion te gaan, ongeacht de sportieve prestaties. Wij moeten er stappen in maken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!