Hyballa: ''In deze wereld draait het ordinair om geld, geld, geld'' Bredase horeca hekelt FOX Sports: ''We voelden de bui al hangen'' Uitverkoop in Fanshop NAC Breda: mogelijkheid tot donatie KNVB komt met update: seizoen mogelijk toch uitgespeeld Zaakwaarnemer Olij stopt onderhandelingen: ''Weinig waardering''

KNVB onderzoekt zuivere speeltijd: ''Het is alleen niet eenvoudig''

0
KNVB onderzoekt zuivere speeltijd: ''Het is alleen niet eenvoudig''

De KNVB komt in actie na het duel van Ajax in de Europa League tegen Getafe. Bij dit duel was de zuivere speeltijd enkel 42 minuten en 36 seconden. Mogelijk gaat dit in de toekomst ingevoerd worden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

“Het is alleen niet eenvoudig. Je kan niet zeggen: we gaan naar negentig minuten zuivere speeltijd, dat houdt geen enkele speler namelijk vol", reageert secretaris-generaal Gijs de Jong tegenover Voetbal International. "Maar er zijn tussenvarianten mogelijk, bijvoorbeeld door eerst de extra tijd effectief te maken. Daar staan wij open voor."

"Hoe kan je de zuivere speeltijd omhoog krijgen? Daar zijn we al langer mee bezig", stelt De Jong. "In het pupillenvoetbal tot en met 12 hebben we al een boel ingevoerd. Werken met tijdstraffen na het krijgen van een kaart, de self-pass, indribbelen in plaats van ingooien, doorwisselen."

Bij de FIFA is het door ontwikkelen van de VAR op dit moment de prioriteit. "Daarom zal het niet eerder dan het seizoen 2023/24 zijn tot we überhaupt kunnen testen met zuivere speeltijd in het betaald voetbal.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!