NAC professionaliseert: ''We maken flinke stappen qua voeding''

NAC professionaliseert: ''We maken flinke stappen qua voeding''

Johnny Kraaijeveld is de kok bij NAC Breda. Hij zorgt ervoor dat de spelers voldoende en gezond eten. 

Johhny maakt er geen probleem van als iemand iets niet lekker vindt. ''Als ze iets niet lusten, maak ik voor het wat anders. Arno Verschueren houdt echt niet van lasagne, Nigel Bertrams wil geen kaas en Paulo Fernandes wil zijn eieren altijd gebakken. Geen probleem'', zo vertelt hij in de NACourant. 

De kok vertelt dat NAC echt op de goede weg is que maaltijden en gezondheid. ''We maken flinke stappen kwam voeding. Bij het ontbijt hebben we twee eiergerechten, er staat hier een yoghurttap met zeer goede yoghurt en omdat ik precies weet hoe laat de spelers trainen, hoeft het eten niet te blijven staan. De maaltijden zijn pas klaar als ze aan tafel komen, met enkel verse ingrediënten.''

Het belangrijkste wat hij doet is ervoor zorgen dat de spelers goedgevuld naar huis gaan. ''Ze hebben minder trek als ze hier vertrekken, dus de drang naar tussendoortjes is er niet.'' Daarnaast probeert hij de spelers ook iets te leren. ''Maar spelers vragen mij ook dingen. Fabian Sporkslede  en Gianluca Nijholt zijn bijvoorbeeld heel bewust met eten bezig. Andries Noppert kijkt soms over mijn schouder mee. Ze leren wat er aan vetten, koolhydraten en eiwitten in de verschillende soorten voeding zitten en wanneer die van pas komen.''

Lees ook:
Reacties ›