''Leek bij NEC-NAC of je naar een hockeypotje zat te kijken''

''Leek bij NEC-NAC of je naar een hockeypotje zat te kijken''

Volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen kampt het Nederlands voetbal met een ernstig geloofwaardigheidsprobleem. Een van de hoofdoorzaken: de video-scheids.

"Iedereen gunt NAC promotie, maar in de halve finale tegen Volendam mag NAC-spits Cyriel Dessers bij afwezigheid van videoarbitrage scoren na een handsbal. Diezelfde Dessers scoort in de finale door tussenkomst van de video-arbiter uit een penalty en ziet Mohamed Rayhi van NEC weggestuurd worden als scheidsrechter Kevin Blom de televisiebeelden bekijkt. De invoering van de videoarbitrage is een goede zaak om de eerlijkheid van de competitie te bevorderen, maar de huidige selectiviteit in het Nederlandse profvoetbal is onwenselijk. Omdat het rechtsongelijkheid in de hand werkt en dat is per definitie weer oneerlijk. En ben je dus weer terug bij af. Dat moet de KNVB niet willen. Of je past videoarbitrage overal toe, of nergens", zo schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf.

"Los van dat het bij NEC-NAC leek of je naar een hockeypotje zat te kijken zo vaak dook arbiter Blom zijn provisorische studiootje met televisieschermen in. Het is leuk dat je als KNVB voor technologische hulpmiddelen bent, dat je je daar sterk voor maakt in enkele internationale overkoepelende organisaties als FIFA en UEFA en dat je wordt gehoord. Jezelf beschikbaar stellen om als proefkonijn te dienen, is evenwel een brug te ver. Laat dat over aan de echte Mickey Mouse Leagues in de wereld. Als organisator van een serieuze profvoetbalcompetitie, zoals de Eredivisie is, of zou moeten zijn, gooi je je goeie naam en faam niet te grabbel om als proefkonijn te dienen voor de grote jongens", aldus Driessen.

Lees ook:
Reacties ›


  • 29 May 2017 om 12:44
    "Iedereen gunt NAC promotie, maar" wat een Pinokkio reactie van columnist Driessen. Voordelen NEC van videoref worden niet aangehaald. Overigens verder helemaal gelijk in zijn analyse; videoref eredivisie-onwaardig en zéér ondoordacht ingevoerd.