NAC zakt verder weg op ranglijst na nederlaag tegen FC Twente

NAC leed dinsdagavond tegen FC Twente een zure nederlaag. De ploeg van Stijn Vreven ging met 2-1 onderuit tegen de Twentenaren.

NAC Breda was verantwoordelijk voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Spits Thierry Ambrose schoot na drie minuten van dichtbij op de lat. In de vijfentwintigste minuut werd FC Twente echter voor het eerst dreigend. Een vrije trap van Danny Holla werd doorGiovanni Korte met de arm gepareerd. FC Twente schreeuwde om een penalty, maar scheidsrechter Siemen Mulder besliste anders en liet doorspelen.

Pas na rust viel de eerste treffer.Oussama Assaidi schoot de Twentenaren in de 48e minuut op een 0-1 voorsprong met een fraai afstandschot. Even later was het echter aan de andere kant raak. NAC kwam door een eigen doelpunt van Peet Bijen na 59 minuten op gelijke hoogte.

Een reactie van FC Twente deed niet lang op zich wachten. Assaidi trof in de 61e minuut voor de tweede keer doel en bepaalde de eindstand op 1-2. Na het doelpunt werd NAC nog gevaarlijk met een schot van Ambrose, terwijl FC Twente een aantal keren via de counter voor dreiging zorgde. Na 94 minuten spelen onderbrak goalie Nigel Bertrams onregelementair een aanval van de Twentenaren en ontving hij rood. De kaart deed echter niets af aan de einduitslag, waardoor NAC in eigen huis tegen een nederlaag aanliep.