'De scheidsrechter begint met: Rot op, je wordt weer geschorst''

Er ontstond nogal wat consternatie na het laatste fluitsignaal bij het uitduel van FC Twente in Breda. De ploeg uit Breda voelde zich ernstig tekortgedaan door scheidsrechter Siemen Mulder, en vooral trainer Stijn Vreven liet zich daarbij behoorlijk gaan.

Donderdagavond moest hij voor de tuchtcommissie verschijnen, en hij werd daarbij ook verdedigd door Gianluca Nijholt, één van zijn spelers. ''Mijn oren klapperen eigenlijk, ik weet niet wat ik hoor. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Voetbal is emotie'', begint Nijholt, zo meldt BN/De Stem. ''Als je na een beladen wedstrijd niet normaal met een scheidsrechter kan praten, dan weet ik niet wat ik ervan moet maken. De trainer is totaal niet agressief, maar gepassioneerd. Het is niet terecht dat de scheidsrechter direct begint met: 'Rot op, je wordt weer geschorst.' Dat was het eerste wat Mulder zei. Dat kan niet, vind ik'', was Nijholt duidelijk in zijn verklaring. 

De aanklager was het niet eens met Nijholt. ''Ik verwijt de heer Vreven geen slaan of schelden. Wel is zijn gedrag na de wedstrijd te kwalificeren als ‘agressief gedrag’ en niet als gepassioneerd. Schreeuwen met stemverheffing, wilde armgebaren en dicht bij de scheidsrechter staan, vind ik agressief gedrag. Misschien dat de heer Vreven een andere interpretatie heeft, maar dit is zoals ik het als aanklager zie. De heer Vreven zegt: ‘Als ik de beelden zie, zie ik een heel ander verhaal.’ Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen ander verhaal zie. Ik zie in de beelden wel degelijk het verhaal weerspiegeld zoals opgetekend in de verklaringen'', was de aanklager hard voor de trainer van NAC. 

''Daarnaast is de heer Vreven een gewaarschuwd man. Eind november is hij weggestuurd bij de wedstrijd tegen Heracles, omdat hij de scheidsrechter in woord en gebaar onheus heeft bejegend. Ik vind het daarom onbegrijpelijk dat hij koud terug van een schorsing zich op deze manier gedraagt. Wat mij betreft is er sprake van recidive en dat werkt strafverhogend'', aldus de aanklager. Vrijdagochtend zal de trainer te horen krijgen wat zijn definitieve straf zal zijn.

Lees meer:
0 reacties