Homepage » Eerste elftal » NAC met nagenoeg fitte selectie op weg naar lijfsbehoud

NAC met nagenoeg fitte selectie op weg naar lijfsbehoud

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
NAC met nagenoeg fitte selectie op weg naar lijfsbehoud

Dit weekend kan NAC een gat slaan op weg naar lijfsbehoud. Het in een vormdip verkerende FC Twente van Gertjan Verbeek reist af naar Amsterdam, terwijl Sparta koploper PSV op bezoek krijgt. Bij een zege op Excelsior aanstaande zondag kan het dus uitermate goede zaken doen.

Trainer Stijn Vreven mist in Rotterdam alleen Arno Verschueren. De rechtsback is geschorst en wordt vrijwel zeker vervangen door Fabian Sporkslede. Verder keert Bart Meijers terug, hoewel een basisplaats niet vanzelfsprekend is. "In de rust van Ajax was ik heel boos op hem. Ik vond dat hij ongeïnteresseerd en onscherp was. In de tweede helft speelde hij fantastisch. Die wedstrijd vatte het hele seizoen van Bart samen. Blijkbaar heeft hij het nodig om neus aan neus te staan met de trainer voordat hij beseft dat hij in de Arena staat te voetballen. Hij blijft erg wisselvallig in zijn prestaties.”

Over de wisselwerking tussen de aanvallers Mitchell te Vrede en Thierry Ambrose was Vreven wél te spreken. "In deze rol komt Thierry van de rechterkant. Hij voelt zich daar beter, zegt hijzelf. Hij is bevrijd en heeft minder verantwoordelijkheid, omdat hij niet meer twee centrale verdedigers moet bezighouden en continu in een één tegen één-situatie staat. Mitchell is meer een vechter en een knokker. Iemand met wie je de oorlog aan kan gaan.”

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!