Vreven: ''We moeten het publiek van FC Groningen gelegenheid geven om te morren''

NAC Breda neemt het vrijdagavond in het Noordlease Stadion op tegen directe concurrent FC Groningen. Hoofdtrainer Stijn Vreven is zich bewust van het belang van het uitduel tegen de Groningers.

"Het is een belangrijke wedstrijd. We kunnen aansluiting krijgen bij FC Groningen", vertelt Vreven tegenover Omroep Brabant. "Als je dat twee maanden geleden had gezegd, dan was ik heel tevreden geweest. Ze hebben net als ons een heel moeilijk seizoen met veel ups en downs. Nu kunnen we echt aansluiten bij FC Groningen. We moeten er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

Vreven weet dat het publiek in FC Groningen baalt van de tegenvallende prestaties van hun club en hoopt daar slim gebruik van te maken. "Dat kan een voordeel zijn, maar het hangt wel van onszelf af", meent de oefenmeester. "Je moet hen niet in de wedstrijd laten komen en het publiek de gelegenheid geven om te morren. De start zal daarbij zeer belangrijk zijn. Ik verwacht dat zij het eerste kwartier fel zullen spelen om het publiek achter zich te krijgen. En wij moeten dus zorgen dat we het publiek tegen hen krijgen. Het wordt de wet van de sterktste, een beetje bluf en daarbij moeten we sterk in het hoofd zijn."

Toch verwacht Vreven een pittige pot tegen de ploeg van Ernest Faber. "Ik heb uit goede bronnen vernomen dat ze de sfeer in het stadion proberen te krijgen en de supporters achter hun ploeg te laten staan. Er zit nu ze een aantal jongens eruit gegooid hebben een nieuwe spirit in het elftal van FC Groningen. Het wordt dus sowieso een moeilijke wedstrijd, maar dat zijn alle wedstrijden waarin wij het moeten gaan doen."

 

 

Lees meer:
0 reacties