Umar vraagteken voor degradatiekraker: ''Hij is niet okselfris''

NAC Breda kampt in aanloop naar de degradatiekraker tegen Sparta met grote personele problemen. Met name in de voorhoede wordt het puzzelen voor trainer Stijn Vreven. 

Zo is Sadiq Umar nog een vraagteken voor de wedstrijd van aanstaande woensdag. "Hij heeft met hangen en wurgen het einde van de wedstrijd tegen Willem II gehaald. Eigenlijk had ik hem moeten wisselen. Paolo Fernandes kreeg echter kramp en we stonden achter. Je weet nooit wat Sadiq met een gek moment kan doen. Hij kan een strafschop krijgen of voor een schot gaan", vertelt Vreven tegenover BN De Stem. "Hij is niet okselfris, maar ik heb Mitchell te Vrede achter de hand. Die heeft met Jong NAC vorige week zeventig minuten gespeeld en dat zag er goed uit. Die kan ik inzetten."

Diego Snepvangers, die afgelopen weekend debuteerde in de hoofdmacht van NAC, kan nog niet rekenen op een basisplek voor de wedstrijd tegen Sparta. "Tegen Willem II was het slechts een keuze van het moment", zegt Vreven over het debuut van de jonge vleugelspeler. "We speelden op dat moment met twee spitsen (Umar en Te Vrede). Het was de bedoeling dat Diego met zijn linkervoet de ballen vanaf rechts in zou draaien. Daarom bracht ik hem en niet Bodi Brusselers. Het heeft helaas niet uitgepakt zoals we wilden."

Tegen Sparta kan NAC bovendien geen beroep doen op de geschorste Karol Mets. De Estse verdediger zal vervangen worden door Menno Koch of Bart Meijers. "Koch speelt zijn wedstrijden bij Jong NAC en heeft geen terugslag of reactie gehad. Hij is wedstrijdfit", is het enige wat Vreven loslaat.

Mogelijke opstelling (volgens BN De Stem):
Bertrams; Sporkslede, Koch / Meijers, Marí, Angeliño; García, Verschueren; Fernandes, Vloet, El Allouchi; Umar. 

Lees meer:
0 reacties