VIDEO | Samenvatting: NAC Breda verliest van concurrent Sparta Rotterdam

NAC Breda heeft woensdagavond dure punten laten liggen op bezoek bij Sparta Rotterdam. NAC verloor met 2-1 van de nummer zeventien van de Eredivisie.

Sparta kwam in de tweede helft op 1-0 via Deroy Duarte, maar NAC knokte zich via Sadiq Umar terug tot 1-1. Een paar minuten voor tijd maakte Stijn Spierings de winnende 2-1 voor Sparta. Door de nederlaag worden de laatste twee wedstrijden nog erg belangrijk in strijd tegen degradatie.

NAC begon dreigend aan het duel en een eerste poging van Paolo Fernandes leverde direct een corner op. Hieruit kwam echter geen gevaar. Na vijf minuten spelen werd de thuisploeg dreigend en doelman Nigel Bertrams moest zich strekken om het schot van Soufyan Ahannach te keren.

Amper drie minuten later zette NAC een prachtige aanval op en Angeliño bezorgde de bal bij landgenoot Fernandes, die net naast schoot. Vlak daarna was Sparta weer gevaarlijk en NAC kwam goed weg, daar Paco van Moorsel op de lat schoot. NAC werd daarna weer gevaarlijk via Mitchell te Vrede, die vrij voor Sparta-doelman Jannik Huth kwam na een steekpass van Manu Garcia. Te Vrede kon Huth echter niet passeren.

Daarna brak een fase aan met minder kansen, maar tussendoor liet Angeliño zich nog zien met een fraaie actie.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 18 april 2018

Na iets meer dan een halfuur spelen schrikte iedereen wakker in Rotterdam. Sparta-aanvaller Ahannach brak zijn been nadat hij na een uithaal met zijn been tegen Fabian Sporkslede knalde. Ahannach verliet onder luid applaus van het gehele stadion het veld. Dabney Dos Santos verving Ahannach. Vlak daarna kreeg Fernandes een dikke kans, maar hij schoot net naast. Zodoende stond het bij de rust 0-0.

De tweede helft werd op gang gebracht door Sparta, maar het was NAC met de eerste kans van de tweede helft. Uit een corner kopte Pablo Marí, maar Huth redde prima. Te Vrede kon net niet bij de rebound. Eén minuut later was NAC weer gevaarlijk en Te Vrede werd vastgehouden, maar hij kreeg geen strafschop. Na een uur spelen kreeg Sporkslede een goede kans. De rechtsback kapte mooi naar binnen toe en haalde uit met links, maar Huth kon redding brengen.

Bijna direct na de kans van Sporkslede scoorde Sparta de 1-0. Invaller Deroy Duarte krulde de bal in de verre hoek achter Bertrams nadat Fred Friday de bal bewust door zijn benen liet gaan. Met iets meer dan twintig minuten te gaan besloot trainer Stijn Vreven om Sadiq Umar, die niet helemaal fris was en daarom op de bank begon, in te brengen. Umar verving Te Vrede. De wissel betaalde zich bijna direct uit. Umar stond nog geen vijf minuten in het veld en hij scoorde al. Hij troefde twee Spartanen af en schoot de bal onder Huth door: 1-1.

Het was Sparta dat daarna een slotoffensief inzette en zeven minuten voor tijd kwam NAC goed weg. Friday raakte namelijk de paal. In de 84ste minuut kwam Sparta toch op 2-1. Stijn Spierings kon afdrukken en Bertrams kreeg nog een hand tegen de bal, maar hij kon een tegendoelpunt niet voorkomen.

NAC staat door de nederlaag nog wel vijftiende in de Eredivisie, maar de voorsprong op nummer zestien Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam is kleiner geworden. Roda JC speelde woensdag met 2-2 gelijk tegen PSV en heeft nu 27 punten. Sparta heeft ook 27 punten, maar een slechter doelsaldo dan Roda JC. NAC heeft dertig punten. NAC speelt nog tegen sc Heerenveen (thuis) en FC Twente (uit).