Mari zet ploeggenoten op scherp: ''Het gaat nu om leven en dood''

NAC Breda leed woensdagavond in het uitduel met Sparta kostbaar puntenverlies in de strijd om lijfsbehoud. Aanvoerder Pablo Mari zag dat zijn ploeg het betere van het spel had, maar er niet in slaagde het goede voetbal om te zetten in punten.

"Ik denk dat we goed speelden en veel kansen hadden, maar we hebben de klus niet geklaard", treurt Mari na afloop tegenover FOX Sports. "We moeten onze kansen gewoon benutten en minder tegendoelpunten krijgen. De volgende wedstrijd moeten we volle bak gaan, maar dat hadden we vandaag ook moeten doen."

Op de vraag of NAC wellicht te aanvallend ingesteld is, reageert de verdediger terughoudend. "Misschien wel. Als we aanvallen, vallen we met z'n allen aan. Dat moet ook bij het verdedigen gebeuren, ook dat moeten we samen doen. Ze hebben twee kansen gekregen en twee keer gescoord. Ik denk dat we  bij de standaardsituaties wel goed verdedigden. We moeten echter altijd met z'n allen verdedigen, dat was misschien wel een van de problemen in de wedstrijd."

Met nog twee wedstrijden te gaan staat NAC drie punten boven de degradatiestreep. Mari heeft dan ook alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. "We hebben een goed team. We moeten doorgaan met de manier van voetballen, maar het gaat nu om leven en dood. Daar moeten we ons nu ook op focussen. Volgende week iedereen moet iedereen zijn kop erbij houden, volle bak gaan en winnen", aldus de aanvoerder, die zich als huurling van Manchester City net zo betrokken voelt bij NAC als de andere spelers. 

"Mijn hart ligt nu bij NAC. Ik denk niet aan andere clubs, ik vecht nu voor NAC Breda en ik wil honderd procent in de Eredivisie blijven. Dat doe ik voor mezelf, mijn familie en de supporters", besluit Mari.

Lees meer:
0 reacties