Sadiq blijft vechten voor NAC: ''Ik geef alles tot de laatste dag, dat beloof ik''

Umar Sadiq had woensdagavond vier minuten nodig om zijn invalbeurt tegen Sparta op te luisteren met een doelpunt. Achteraf bleek de goal van de NAC-spits echter van geringe waarde, de Bredanaren ging met 2-1 onderuit in Spangen.

"Toen ik buiten de kant stond, focuste ik me op mijn invalbeurt", blikt Sadiq terug tegenover FOX Sports. "Ik dacht aan hoe ik het team kon helpen. Ik maakte de gelijkmaker en wou meer, maar er was niets meer aan te doen", aldus de Nigeriaanse spits, die vertelt dat het bij zijn doelpunt allemaal om 'beweging' draaide. "Het is de beweging die belangrijk is. Als je goed vrijloopt, dan krijg je de bal. Soms maak je honderd loopacties zonder de bal krijgt en scoor je bij de volgende bal. Je moet altijd blijven pushen."

Sadiq kreeg na zijn goal het gevoel dat ook de tweede in de lucht hing. "Als je van een achterstand terugkomt, dan heb je meer energie om door te gaan, maar we moesten de wedstrijd echter eerder dichtgooien. Als het 1-1 werd, dan was dat een goed resultaat voor ons", aldus Sadiq, die vooral baalt van de late tegentreffer. "We zijn allemaal boos over de tweede goal. Die boosheid moeten we uiten in de volgende wedstrijd."

Sadiq begon de wedstrijd op de bank. "Ik was niet fit. Ik heb pijn aan mijn benen. Daarom besloot de trainer mij op de bank te zetten", vertelt Sadiq, die nog niet weet waar hij volgend seizoen actief is. "De toekomst laat zich niet voorspellen, maar ik ben hier voor NAC Breda. Ik geef alles tot de laatste dag, dat beloof ik. 

Lees meer:
0 reacties