Homepage » Eerste elftal » El Allouchi geeft transferadvies: ''Meer ervaring is welkom''

El Allouchi geeft transferadvies: ''Meer ervaring is welkom''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
El Allouchi geeft transferadvies: ''Meer ervaring is welkom''

Mounir El Allouchi wil verder doorgroeien samen met NAC. De middenvelder speelde dit jaar een goed seizoen, maar hij blijft zelfkritisch. "Mijn rendement moet omhoog."

El Allouchi is blij dat NAC zich gehandhaafd heeft in de Eredivisie. De middenvelder is blij onder meer door het feit dat hij niet hoeft te voetballen tijdens de Ramadan. ''Het is ideaal voor mij dit jaar'', zegt El Allouchi tegenover Omroep Brabant. ''Na de Ramadan heb ik nog tien dagen vakantie en kan ik lekker tot rust komen en mijn ding doen''.

De Ramadan heeft altijd veel invloed op de prestaties van voetballers, omdat ze dan alleen voor zonsopgang en na zonsondergang mogen eten en drinken. ''Vorig jaar viel de finale van de nacompetitie tegen NEC in Nijmegen precies tijdens de Ramadan. Je zag ook dat ik in de 60e minuut kramp kreeg. Hoewel ik het gewend ben, slaat het toch aan. Maar ik ben er natuurlijk mee opgegroeid en ik ben er trots op. op mijn geloof. Ik probeer een zo goed mogelijk mens te zijn'', aldus El Allouchi.

"Het is inderdaad mijn echte doorbraak. Het is moeilijk te zeggen waar het aan ligt, maar ik denk dat het komt, omdat ik nu iets meer ervaring heb. In het begin had ik het lastig door het niveauverschil van de Jupiler League met de eredivisie, maar daarna heb ik het goed opgepakt'', vertelt de middenvelder.

El Allouchi is duidelijk over wat NAC nodig heeft. "Meer ervaring is welkom", Allouchi: ''We hadden afgelopen seizoen wel een heel erg jonge ploeg. Dan stonden we voor en gaven we de wedstrijd alsnog uit handen. We hadden lieve en goede voetballers, maar geen echte klootzakken. En ik bedoel dat in de goede zin van het woord. Misschien is dat wat we nodig hebben'', zo sluit El Allouchi af.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!