'Moet als nieuwe trainer in je eerste maanden imponeren om publiek voor je te winnen''

NAC presenteerde woensdag Mitchell van der Gaag als kersverse coach. Hij volgt trainer Stijn Vreven op. De naam van Van der Gaag hing al een tijdje in de lucht.

"Het was al wat langer bekend dat Van der Gaag de droomkandidaat was", aldus NAC-watcher Ronald Sträter tegen Omroep Brabant. "Er was alleen één probleem: Van der Gaag wilde graag naar het buitenland." 

"Hij heeft bij Excelsior goed gepresteerd met beperkte middelen", stelt Peter Remie. De oud-speler van NAC juicht de komst van Van der Gaag toe. "Hij heeft wel laten zien dat hij zijn elftal attractief voetbal kan laten spelen. Maar het ligt er ook aan wat voor selectie hij krijgt bij NAC. Van der Gaag heeft een uitstekende cv en heeft laten zien dat hij spelers en een elftal beter kan maken.”

Van der Gaag moet bij NAC rekenen op meer druk dan bij Excelsior, stelt Remie. "Het wordt voor hem zaak om de eerste drie tot vier maanden goed te presteren. Vreven lag heel goed bij de achterban en dan moet je als nieuwe trainer in je eerste maanden imponeren om het publiek voor je te winnen."

"Bij NAC zal Van der Gaag waarschijnlijk als een Engelse manager te werk gaan", verwacht Sträter. "Het zal zijn taak worden om van NAC een stabiele middenmoter te maken en jonge spelers beter te maken, zodat de club daaraan geld kan gaan verdienen." 

Lees meer:
0 reacties