'Hier zit iedereen er kort op, daar moet ik mee leren omgaan''

Mitchell van der Gaag is deze week gepresenteerd als nieuwe trainer van NAC Breda. De trainer, die overkomt van Excelsior heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging bij de Parel van het Zuiden.

"Ik kom nu bij een club met veel meer pers, met bijna 20.000 toeschouwers en waar iedereen iets vindt. Helemaal nieuw is het overigens niet voor me. Ik kom uit een land waar de emotie heel hoog kan zijn", begint Van der Gaag tegenover BN De Stem. "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen NAC kwam, was dat meteen een optie. De club is volop in beweging. Altijd een vol stadion, een geweldig trainingscomplex en supporters die in grote getale meegaan naar wedstrijden. De rust die ik bij Excelsior had, ga ik nergens meer vinden. Hier is veel emotie en zit iedereen er kort op, daar moet ik mee leren omgaan. Ik word uit mijn comfortzone gehaald.”

Van der Gaag werkte bij FC Eindhoven eerder al samen met Hans Smulders. "Voetbal is een kleine wereld; drie jaar later staan we weer bij elkaar. Ik weet hoe hij werkt en waar hij voor staat, dat heeft zeker in mijn keuze meegespeeld.”

Lees meer:
0 reacties