'De dertien in een dozijn voetballers belemmeren de doorstroming van de eigen jeugd''

NAC maakt de laatste jaren flink gebruik van het samenwerkingsverband met Manchester City. Toch levert dat financieel weinig op voor de Bredase club. BN/De Stem maakte een analyse.

''NAC maakt vaker gebruik van het internationale netwerk van Manchester City waaruit het dertien in een dozijn spelers rekruteert, dan dat het scout in de Nederlandse eerste divisie'', begint Yadran Blanco van BN/De Stem.

''Op de kop af een jaar geleden zegt technisch directeur Hans Smulders van?NAC dat het een mooie kans is om hem definitief over te nemen van Manchester City en daarmee meer transferwaarde te creëren in de selectie. Hem is James Horsfield. Het driejarige contract dat hij toen ondertekende, is onlangs door de papierversnipperaar gegaan.''

''Horsfield is sinds deze week terug in League One, het derde niveau in Engeland waar hij eerder kort actief was voor Doncaster Rovers. Zijn nieuwe club Scunthorpe United zegt dat de overgang van Horsfield een vrije transfer betreft, NAC zegt niks. Geheel in lijn met het eigen communicatiebeleid'', gaat hij verder. ''Horsfield is de eerste en dusverre enige City-huurling die definitief werd ingelijfd door NAC. Toppers als Ünal, Angeliño, Manu García of Thierry Ambrose zijn financieel onhaalbaar.''

''De inkt van Horsfields handtekening is amper opgedroogd als de verdediger heeft afgedaan. Vanaf half oktober speelt de verdediger nog één wedstrijd. Gewogen en te licht bevonden. Transferwaarde? Nul. De dertien in een dozijn voetballers belemmeren de doorstroming van de eigen jeugd. Bart Meijers (Helmond Sport) is daarvan het meest sprekende voorbeeld'', besluit BN/De Stem kritisch.

Lees meer:
0 reacties