Excelsior 'onder protest' akkoord met schorsing: sterkhouder mist NAC

Zaterdag 25 augustus komt Excelsior op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. Inmiddels is duidelijk geworden dat NAC geen rekening hoeft te houden met Luigi Bruins. De middenvelder heeft onder protest een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd.

In eerste instantie zag scheidsrechter Mulder niet goed wat er gebeurde. Bruins ging hard door op Alessandro Ciranni en gaf rood na het zien van de videobeelden. De club laat weten dat Bruins zich niet kan vinden in de beslissing, maar toch de schorsing heeft geaccepteerd. 

''In mijn ogen zet ik een actie in, waar de bal iets voor me is. Daarna zie ik hem aan komen glijden en houd ik in principe nog in. Daarna maak ik met mijn voet vooruit contact, maar is het absoluut geen rode kaart'', liet de middenvelder eerder al weten tegen RTV Rijnmond.

''Ik heb de beelden terug gezien en daar zie je ook dat ze de beelden vaak moesten terugzien. Volgens mij kan de VAR meteen zeggen: 'Het is een rode kaart'. Dat was niet zo, dus er is best veel twijfel geweest. Ik vind als er zoveel twijfel is, mag je nooit een rode kaart trekken'', aldus Bruins. Naast NAC mist de smaakmaker van Excelsior nog de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

? Luigi Bruins is onder protest akkoord gegaan met het strafvoorstel naar aanleiding van zijn rode kaart van zaterdag. Hij kreeg een schikkingsvoorstel voor 3 wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Bruins mist daardoor de duels tegen Feyenoord en NAC. #excelsiorrdam ?????? pic.twitter.com/lWJOq1NroA

— Excelsior Rotterdam (@excelsiorrdam) 13 augustus 2018
Lees meer:
0 reacties