'Wij zijn aan onszelf en het publiek verplicht om dit weg te poetsen''

Afgelopen weekend beleefde NAC een droevige start van de competitie. 29 doelpogingen tegen en slechts vijf doelpogingen op het doel van AZ. Voor Anouar Kali is dit echter reden tot paniek en heeft de ontwikkeling van NAC tijd nodig.

Druk en bibbers zijn volgens Kali geen argumenten voor de nederlaag. ''Daar geloof ik niet in. De meeste hebben een seizoen eredivisie in de benen en genoeg wedstrijden gespeeld. Het heeft niet met spanning te maken'', geeft hij aan tegenover BN/DeStem.

''Wij kwamen gewoonweg niet in de duels en hadden geen antwoord op hun middenveld en de backs die steeds mee opkwamen", vervolgt de middenvelder. "Ook in de counter konden we niet gevaarlijk worden. We stonden niet goed als team; als ik naar binnen ga, moet de linksbuiten dat automatisch ook doen. We moeten leren om beter op elkaar te anticiperen.''

Kali heeft al wel een helder beeld van wie NAC komend seizoen van spektakel moet voorzien. Luka Ilic, Jordan van der Gaag en Paolo Fernandes zijn verantwoordelijk om het 'fletse NAC een tint op het gezicht te geven', meldt het dagblad.

''In de tweede helft, met het inbrengen van Jordan en Luka, zie je bij momenten dat we goed kunnen voetballen. We willen de bal en krijgen een kans op een doelpunt. We hebben echt wel goede spelers, daarom heb ik vertrouwen in de ploeg. De automatismen moeten er alleen nog in komen. We zijn aan onszelf en aan het publiek verplicht om tegen De Graafschap deze valse start weg te poetsen'', sluit Kali af.

Lees meer:
0 reacties