Stam oppert wijziging in basiself: ''Zo kan Te Vrede toch bediend worden''

NAC weet dit seizoen absoluut nog niet te overtuigen en dus zal coach Mitchell van de Gaag zijn basisopstelling waarschijnlijk gaan wijzigen voor het duel met VVV Venlo zaterdagavond. Ronnie Stam sprak met BN/De Stem en gaf enkele van deze wijzigingen al als advies.

"Rosheuvel op links omdat hij met zijn rechterbeen aan de rechterkant te voorspelbaar en te makkelijk te verdedigen is. Daar ga je over heel het seizoen niet genoeg kansen mee creëren om wedstrijden te winnen. Vanaf links kan hij zijn actie maken en gevaarlijk worden met zijn schot", aldus Stam, die van mening is dat de backs ook een belangrijke rol hebben bij het creëren van kansen.

"Dan moet de trainer het voor elkaar kunnen krijgen dat de linksback lef gaat tonen en eroverheen klapt. Dan heb je én de individuele actie van Rosheuvel en de voorzet van de linksback", vervolgt hij zijn advies.

"Aan de rechterkant Fernandes, iemand die ongelofelijk goed is in de een-tegen-een en makkelijk kansen creëert. En Verschueren heeft als rechtsback het loopvermogen en de voorzet om eroverheen te komen zodat Te Vrede toch bediend wordt", meent Stam, die in Robert Mühren een ideale invaller ziet.

"Als je iets moet forceren, kan je voor het laatste half uur Mühren brengen. Niet achter, maar naast Te Vrede. Aanvallend moet je gewoon veel meer creëren, zeker in thuisduels", besluit de voormalig NAC-speler.

Lees meer:
0 reacties