Nijholt duidelijk: ''Op dit moment zijn we het lachertje van de Eredivisie''

Gianluca Nijholt is niet te spreken over de prestaties van NAC Breda in het begin van het seizoen. Zaterdag ging de Parel van het Zuiden keihard onderuit tegen VVV-Venlo (3-0 red.).

"We zijn niet goed genoeg. Op dit moment zijn we het lachertje van de Eredivisie. Als je zo makkelijk de goals weggeeft als wij doen… Ze zijn drie keer in onze zestien geweest en twee keer ligt de bal erin. Daar is niet tegenaan te voetballen", begint Nijholt in BN De Stem.

Nijholt zit er doorheen na de nederlaag. "Ik moet uitkijken wat ik nu ga zeggen. Ik ben echt aangeslagen…, ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit doet heel veel pijn. Met name voor de trainer. Op dit moment komt het er niet uit. Dan moet je knokken, vechten en werken voor elkaar, maar dat doen we ook niet. Al pakken we maar een punt. Dat geeft de trainer en het team wat lucht en vertrouwen.. Dit is een drama."

"Wat ik al zei: kwalitatief zijn we niet goed genoeg", vervolgt hij. "In vergelijking met vorig jaar missen we de individuele kwaliteiten, dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. Daar kunnen we eerlijk over zijn. Dat is gewoon zo. We spelen zonder vertrouwen. Het lijkt helemaal nergens op. Ik schaam me om dit zo aan jou te vertellen. Ik kan hier een mooi verhaal vertellen: het komt goed, het was niet zo slecht. Maar dat is niet zo. Jullie hebben het allemaal gezien. Het was dramatisch, ik kan er verder niks van maken."

Lees meer:
0 reacties