Dick van Egmond steunt Kuipers: ''Hij besliste vrijdag uit overtuiging''

( 0 reacties)
Dick van Egmond steunt Kuipers: ''Hij besliste vrijdag uit overtuiging''

Bjorn Kuipers verbaasde met zin beslissing om NAC vrijdag een strafschop tegen te geven de hele voetbalwereld. Ook de VAR vond het geen strafschop maar na de beelden te hebben bekeken, bleef Kuipers bij zijn beslissing. Dat zorgde het hele weekend voor ophef. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond deelt die kritiek niet.

"De VAR heeft zijn rol prima vervuld. Hij vond Kuipers' beslissing kennelijk niet juist, maar de scheidsrechter op het veld beslist nog altijd", legt Van Egmond uit in het Algemeen Dagblad. "De juistheid ervan bespreken we morgen. De afstemming zoeken we voortdurend en dat heeft tijd nodig. De discussies blijven." Mensen als Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen storen Van Egmond dan ook. "Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR en geen idee van de inzet en samenwerking van scheidsrechters en video-arbiters."

De scheidsrechtersbaas is ervan overtuigd dat fouten erbij horen, ook van scheidsrechters. "Je moet niet vergeten dat Kuipers tien, twaalf jaar geleden ook begonnen is als een jonge scheidsrechter. Hij besliste vrijdag uit overtuiging. Soms matcht dat met de videoscheidsrechter, soms niet. En ken jij mensen die nooit een fout maken? Ik niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!