Kali: ''De supporters moeten er gewoon een heksenketel van maken''

( 0 reacties)
Kali: ''De supporters moeten er gewoon een heksenketel van maken''

NAC Breda lijkt een betere selectie te hebben dan FC Emmen, Fortuna Sittard en De Graafschap, maar staat na acht speelronden wel onderaan in de Eredivisie.

"Dat klopt, ik denk dat wij collectief veel beter zijn dan die andere ploegen", beaamt Anouar Kali in gesprek met Veronica Inside. "Maar dat zegt niet alles. Je moet er als team ook staan en vechtvoetbal kunnen spelen. Dat hebben wij in bepaalde wedstrijden niet laten zien."

Kali hoopt dat NAC snel de weg omhoog kan vinden. "Het is heel simpel gezegd, maar we moeten gewoon punten gaan pakken. Ik heb vaker in deze situatie gezeten. Met Willem II stonden we onderaan en met Roda JC heb ik erin gezeten, dus uit ervaring weet ik dat je moet blijven knokken. Alleen de punten tellen, meer niet", aldus de middenvelder, die beseft dat de druk groter wordt als NAC niet wint van Willem II.

"Dat leeft heel erg en dat begrijp ik, want dat is de wedstrijd van het jaar hier in Breda", weet Kali. "Ik heb 'm gespeeld, alleen dan voor de rivaal. Ik weet hoe het is om zo'n wedstrijd te spelen. Het enige wat dat telt, zijn de punten. Of we goed of slecht spelen, who cares."

Over twee weken wacht de derby. "Je hoeft niemand te motiveren voor zo'n wedstrijd. Het enige wat wij kunnen doen is hard ons best en écht voor die drie punten gaan. De supporters moeten er gewoon een heksenketel van maken. Die zijn er altijd, het is ongelofelijk. Tegen PSV was het helemaal uitverkocht en tegen Willem II ook weer. Alleen maar complimenten voor de supporters van NAC", besluit Kali.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!