NAC snakt naar overwinning tegen Willem II: ''Het werkt dubbelop''

Mitchell van der Gaag gaat een spannend weekeinde tegemoet. Met NAC neemt de oefenmeester het zondagmiddag op tegen aartsrivaal Willem II, een duel dat koste wat kost gewonnen moet worden.

Enerzijds is een zege hoognodig vanwege de positie van NAC als hekkensluiter in de Eredivisie, anderzijds vanwege de eeuwige rivaliteit tussen NAC en Willem II. "Het werkt dubbelop. Dat merk je en dat proef je", reageert Van der Gaag tegenover NAC TV

Dat de belangen groot zijn, weet Van der Gaag maar al te goed. "Maar op dit moment krijg je er nog niet zo heel veel van mee", aldus de NAC-trainer, die bovendien merkt dat de kritiek rondom zijn persoon langzamerhand afneemt. "Het is in ieder geval een stuk rustiger dan een paar weken terug. Na PSV zijn we de weg naar boven ingeslagen. We zijn als team gegroeid, maar dat drukt zich nog niet uit in resultaten."

Over Willem II is Van der Gaag complimenteus. "Ze hebben een prima ploeg. Hun voorhoede heeft veel scorend vermogen, dat is duidelijk", stelt de hoofdcoach. "Wij kunnen een mooie stap zetten en bonuspunten scoren. Er staat genoeg op het spel. Dat hebben we de ploeg ook duidelijk gemaakt." Over het tijdstip waarop de Brabantse derby wordt gespeeld is Van der Gaag minder positief. "Het is jammer dat het om zondag om kwart over twaalf is. Je speelt het liefst op zaterdag, dat lijkt me duidelijk."

 

Lees meer:
0 reacties