Kuijs lyrisch: ''Des te meer bewonder ik het NAC-publiek''

( 0 reacties)
Kuijs lyrisch: ''Des te meer bewonder ik het NAC-publiek''

Kees Kuijs beleefde afgelopen zaterdag een onvergetelijke avond. De oud-NAC'er werd voorafgaand aan de thuiswedstrijd met Heracles Almelo geëerd als 'Legend of the Match'. 

"Ik heb een geweldige avond gehad, een feest om met mijn kleindochters op dat veld te staan", blikt Kuijs terug tegenover BN De Stem. De 87-jarige linksback is nog elke thuiswedstrijd te vinden in het Rat Verlegh Stadion. Op het hoofdtribune zit Kuijs samen met andere oud-spelers als Stan de Rijk, Adri Pelkmans en Jacques Visschers. "Ik ben net zo'n supporter als iedereen in het stadion. Mijn zoon is ook een echte NAC'er, we hebben het heel vaak over de club", vertelt Kuijs.

De 43-voudig Nederlands international ziet dat NAC de afgelopen jaren is gegroeid. "Nu kun je helemaal niet meer om NAC heen, dat was toen nog echt anders. Ze spelen in een prachtig stadion, op het hoogste niveau. Ik vind ook niet dat je minder bent dan ik als je Oranje niet haalt. Deze spelers kunnen enorm veel betekenen voor de club, maar die binding moet wel groeien." 

Hoewel er elk jaar bij NAC nagenoeg een nieuw elftal op het veld staat, blijven NAC-supporters de club trouw. "Des te meer bewonder ik het NAC-publiek. Zij blijven toch weer ieder jaar komen", aldus Kuijs, die blij is met de 2-1 overwinning op Heracles. "Het was een gekkenhuis. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat het stadion nog zo vol zit, maar wat is het geweldig." 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›