Advies voor Van der Gaag: ''Hij moet het over een andere boeg gaan gooien''

NAC Breda zal na de afgang tegen FC Emmen (2-0 verlies) afgelopen weekend de komende tijd uit een ander vaatje moeten tappen. Dat meent Job Willemse, NAC-clubwatcher voor Omroep Brabant, althans.

"Vanaf de perstribune zag het er allemaal zo apatisch uit", zegt Willemse over de pijnlijke nederlaag die NAC leed. "Je weet dat NAC het dit seizoen kwalitatief en voetballend tegen elke tegenstander aflegt, dus dan blijft vechtlust over. Als ook dat ontbreekt, dan zullen de dieptepunten zich blijven opstapelen."

Voor NAC-coach Mitchell Van der Gaag is er dus werk aan de winkel. "Hij moet het over een andere boeg gaan gooien", adviseert Willemse. "Van der Gaag kan bij NAC gewoonweg niet het voetbal nastreven dat hij vorig seizoen bij Excelsior speelde. Daar had hij beschikking over een selectie met veel meer voetballend vermogen dan nu bij NAC."

En dus zit er niets anders op dan punten proberen te pakken op basis van strijd en inzet, meent Willemse. "Hij zal zijn ploeg alleen met de befaamde NOAD-instelling (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan) aan punten kunnen helpen."

Lees meer:
0 reacties