Van der Gaag teleurgesteld: ''Dat we degradatiekandidaat zijn is nu wel duidelijk''

Mitchell van der Gaag baalt van de nederlaag tegen FC Emmen. Ondanks dat de ploeg het eerste half uur de volledige controle had is de oefenmeester wel tot de conclusie gekomen dat NAC een degradatiekandidaat is.

Van der Gaag wordt dan ook de vraag gesteld of het crisis is in Breda. ''Je kunt er alle benamingen aan geven. We staan laatste. Dus is het niet goed. Dat we degradatiekandidaat zijn nu is ook duidelijk'', stelt hij tegenover BN/DeStem. 

De oefenmeester begrijpt de frustratie van de achterban. ''Ik denk dat de grootste teleurstelling voortkomt uit het feit dat we voor de wedstrijd met zijn allen nog hoopten dat we verder zouden zijn. Dat we een stijgende lijn te pakken hadden. Dat kleine beetje krediet dat we juist hadden opgebouwd is weer helemaal weggevaagd. Des te groter is dan de teleurstelling.''

Ook spelers leken er doorheen te zitten toen hem werd gevraagd naar de busrit richting Breda. ''Stil. Je draait met wat mensen de wedstrijd terug. Veel dingen werden bevestigd. In eerste twintig minuten was er niets aan de hand. We waren spelbepalend. Alleen het verschil tussen de eerste en tweede helft was erg groot. Dat kun je ons verwijten. We hebben het laten gebeuren.

Van der Gaag wil tot slot wel tijdig het beestje bij de naam gaan noemen. ''Je moet een crisis wel op tijd onderkennen. Als je dat pas doet in de laatste fase van de competitie ben je te laat.''

Lees meer:
0 reacties