NAC moet druk op zoek naar versterkingen: ''Vier tot zes nieuwe spelers nodig''

( 0 reacties)
NAC moet druk op zoek naar versterkingen: ''Vier tot zes nieuwe spelers nodig''

Pierre van Hooijdonk gaat het in zijn nieuwe rol als beleidsmaker druk krijgen in de winterstop. NAC Breda is namelijk intensief op zoek naar nieuwe spelers, nu blijkt dat de huidige selectie kwalitatief tekort komt in de Eredivisie.

"Iedereen die het elftal van nabij volgt, weet waaraan het ontbreekt", stelt NAC-watcher Yadran Blanco in BN DeStem. "Een sterke centrale verdediger, een linksback, een middenvelder die het spel verdeelt, een nummer 10 en een extra aanvaller met rendement; dat zijn de posities waar de club zich op richt."

"Grofweg gezegd vier tot zes versterkingen die na de winterstop meteen inpasbaar zijn, beoogde basisspelers. Mensen die de kar trekken en de volgers op sleeptouw nemen", vervolgt Blanco. "Daar is tenminste een som van 500.000 tot 600.000 euro voor nodig."

En geld is nou juist datgene waaraan het NAC ontbreekt. En dus zullen de Bredanaars creatief te werk moeten gaan. "Achter de schermen wordt een potje met geld gecreëerd, met hulp van de drie grootaandeelhouders van de club", schrijft Blanco. "Daarnaast gaan er spelers van de loonlijst af; definitief of tijdelijk. Over bijna iedere speler valt te praten, mits het een goede deal is voor NAC. De club hoopt dat spelers die geen uitzicht hebben op speeltijd eieren voor hun geld kiezen en in de winterstop hun verbintenis laten ontbinden of verhuurd worden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!