Vertrouwen bij NAC-verdediger: ''Dan kan het een mooi systeem worden''

( 0 reacties)
Vertrouwen bij NAC-verdediger: ''Dan kan het een mooi systeem worden''

Menno Koch, verdediger van NAC Breda is tevreden met het nieuwe systeem waarin NAC Breda sinds vorige week speelt. Tegen Ajax werd dit ingevoerd door trainer Mitchell van der Gaag.

“In het begin was het even wennen, maar we hebben best snel laten zien dat we stabiel zijn. Tegen Ajax stonden we goed en hebben we weinig weggegeven”, begint Koch tegenover NAC Breda TV. “Verdedigend staat het goed op deze manier. Het is nog wel wennen, maar je ziet wel de stabiliteit. En van daaruit zijn we gevaarlijker uit de counter. Je bent nog meer van elkaar afhankelijk. Het is belangrijk om goed te communiceren en daar zijn we druk op aan het trainen. Daar moeten we in groeien als team en elkaar gaan vertrouwen. Dan kan het een mooi systeem worden.”

Zondag speelt NAC Breda tegen FC Groningen. “Van hieruit kunnen we misschien meer punten pakken. Dit kan een mooie stap in die richting zijn. Voetbal is van dag tot dag. Dat hoort erbij. Als je een of twee keer wint dan krijg je vertrouwen in de ploeg. We moeten proberen om de negativiteit niet te laten overheersen. We moeten die punten gewoon pakken.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!