Leigh: ''Ik ben niet zo slecht als mensen denken dat ik ben''

NAC behaalde zondagmiddag eindelijk weer eens een drie punten. In eigen huis bleken de Bredanaren met 2-1 te sterk voor Vitesse. Verdediger Greg Leigh was door het dolle heen met de driepunter. 

"Geweldig, toch? It was amazing", vertelt Leigh tegenover Voetbal International. "We wilden de supporters dit zo graag geven en als het dan lukt, komt er veel los. Pure opluchting. Vanaf de eerste minuut hebben we alles gegeven en vanaf de eerste minuut hebben ze ons gesteuend. De wisselwerking was perfect. Eindelijk, dit hadden we zo nodig. Ik vond het ook verdiend. We moesten winnen, mar dat kun je wel vinden en zeggen, je moet het afdwingen. Door te vechten, te strijden en voor elkaar door het vuur te gaan. Dat hebben we gedaan. Dit was de reactie die er moest komen an de nederlaag in Groningen."

Waar Leigh een stroeve competitiestart kende in Breda, speelde de Engelsman tegen Vitesse uitstekend en werd zijn naam zelfs door het publiek gescandeerd. "Ik kreeg het mee, ja. Ik heb geprobeerd me ervoor af te sluiten, maar ik hoorde het wel. Ik kan niet ontkennen dat het je als speler iets groter maakt, het is goed voor je zelfvertrouwen." De titel 'cultheld' past hem wel, geeft hij aan. "Een cultheld is vaak niet de beste speler, hè? Dat klopt in mijn geval ook wel, er zijn technisch betere spelers, maar ik compenseer het op andere manieren", zegt Leigh, die zich inmiddels heeft hersteld van een matig begin aan de competitie.

"Mijn start hier is moeilijk geweest, maar ik ben niet zo slecht als mensen hebben gezegd dat ik ben. Ik was er fysiek nog niet helemaal klaar voor. Ik weet waar het aan heeft gelegen dat ik nog niet heb kunnen overtuigen, dat is voor mij het belangrijkste. De kritiek was soms terecht, ik kan beter, dat weet ik", stelt Leigh, die hoopt ook in de volgende wedstrijden op een basisplek te kunnen rekenen. "Maar daar ga ik niet over, het publiek zal mijn naam wel roepen toch?"

Lees meer:
0 reacties