Kali werkt aan herstel: ''Met de trainer besproken om gas terug te nemen''

( 0 reacties)
Kali werkt aan herstel: ''Met de trainer besproken om gas terug te nemen''

In de tweede week van november verdween Anouar Kali plots uit de basiself van NAC Breda. De vaste waarde op het middenveld kampte met rugklachten en speelde sindsdien geen minuut meer voor de Bredanaren. In het Spaanse Atamaría werkt Kali aan zijn herstel. 

"Ik had last van mijn rug; overbelasting", vertelt hij aan BN DeStem. "Vorig seizoen bij Utrecht had ik weinig gespeeld, bij NAC ging ik opeens van nul naar honderd. Met de trainer heb ik besproken om gas terug te nemen en te herstellen om na de winterstop fit te zijn." In het oefenduel met Sint-Truiden bleef Kali nog aan de kant. "Om meteen een wedstrijd te spelen, was niet verstandig. Ik moet het geleidelijk opbouwen. Ik bekijk het van dag tot dag."

Kali heeft aan de eerste seizoenshelft een slecht gevoel overgehouden. "De eerste maanden waren we los zand. We wisten van elkaar niet hoe of wat. Later is het gegroeid en beter geworden. We deden dingen waar we niet goed in zijn", stelt de spelverdeler.

"Een verdediger moet verdedigen en de bal inleveren, een middenvelder speelt in dienst van het team en een aanvaller moet gewoon scoren, Voorheen was dat andersom", vervolgt Kali. "De eerste drie wedstrijden straks met Willem II, ADO Den Haag en De Graafschap zijn voor ons van groot belang. Daarin moeten wij de basis leggen voor een goede tweede seizoenshelft."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!