Van der Gaag tevreden met oefenzege: ''De lijn van voor de winterstop doorgetrokken''

( 0 reacties)
Van der Gaag tevreden met oefenzege: ''De lijn van voor de winterstop doorgetrokken''

NAC Breda kwam maandag in de oefenwedstrijd tegen St. Truiden, de nummer vijf van België, als winnaar uit de strijd. Het betekent voor de ploeg van Mitchell van der Gaag een uitstekend begin van 2019. 

"Winnen is altijd prettig, maar dit is bovendien in onze eerste echte oefenzege van het seizoen", begint Mitchell van der Gaag tegenover BN De Stem. "Het heeft lang geduurd, maar we hebben de lijn van voor de winterstop doorgetrokken. Ik heb ook een aantal goed dingen gezien, zowel aanvallend als verdedigend. Er waren ook minder goede dingen, maar uiteindelijk hebben we de test goed doorstaan."

Waar Van der Gaag enkele maanden geleden nog onder vuur lag, ziet er op het moment allemaal rooskleurig uit voor de NAC-trainer. "Je hebt hier te maken met goede periodes en minder goede periodes", weet hij. "In de slechte periodes hoeft niemand medelijden met mij te hebben, want ik beoefen gewoon een geweldig beroep. Het is alleen wel wat makkelijker als je een paar wedstrijden op rij wint."

Ondanks de 2-1 oefenzege op St. Truiden heeft NAC nog een lange weg te gaan, zo benadrukt Van der Gaag. "In januari uit tegen Willem II gaat het weer om het echie. Dan moeten we er weer staan, daar zijn we druk mee bezig. Het trainingskamp is nog niet voorbij, er gaat nog veel gebeuren", aldus de oefenmeester. "We weten waar onze problemen liggen in de eerste seizoenshelft. We moeten de punten niet meer cadeau doen. Daar hebben we uitvoerig over gesproken. Vandaag heb ik gelukkig opnieuw een team gezien. Daar moeten we op voortborduren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!