Van der Gaag over veelbewogen halfjaar: ''Het hoort ook bij NAC, altijd reurig en beweging''

( 0 reacties)
Van der Gaag over veelbewogen halfjaar: ''Het hoort ook bij NAC, altijd reurig en beweging''

Mitchell van der Gaag heeft een bewogen eerste halfjaar bij NAC achter de rug. De NAC-trainer heeft in de eerste seizoenshelft een aantal keren flink onder druk gestaan. Tegelijkertijd realiseert hij zich ook dat dergelijke situaties inherent zijn aan het trainersvak.  

"Als je ervoor kiest om NAC te trainen, dan weet je dat zoiets kan gebeuren. Het is af en toe wel extremer geweest dat ik van te voren gedacht had, maar dat hoort er ook bij. Het maakt NAC ook een mooie club, er is altijd reuring en beweging", vertelt Van der Gaag tegenover NAC TV. "In het eerste halfjaar heb ik eigenlijk geen tijd gehad om echt terug te blikken. Daar is nu in de winterstop de mogelijkheid voor." 

"Dat het een bewogen eerste halfjaar is, dat is een feit", vervolgt Van der Gaaag. "Het mooie van voetbal is wel weer dat je na een moeilijk periode de situatie kunt omdraaien en de eerste seizoenshelft nog heel positief kunt eindigen. Dan zie je dat de wisselwerking met het publiek weer prima is. Daar ga je als team ook beter van functioneren."

Van der Gaag geeft toe dat de slechte resultaten hem op enige momenten tot waanhoop hebben gedreven. "Voetbal is natuurlijk opportunistisch. We zijn allemaal gebaat bij goed resultaat. Als je een slechte voorbereiding draait, slecht begint aan de competitie en Smulders dan ook nog eens opstapt, dan moet je wel weer verder. Daarop volgde een kleine positieve reeks, maar we vielen ook weer ver terug. Na Groningen ga je met elkaar zitten en dan kom je er toch weer met elkaar uit. Dat hebben we ook vast kunnen houden tot de winterstop. Nu is het zaak om daar in de tweede seizoenshelft een vervolg aan geven."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!