Te Vrede maakt indruk: ''Deze jongen is vooral op zichzelf aangewezen''

Mitchell te Vrede laat de harten van de supporters in Breda dit seizoen sneller kloppen. De aanvaller is clubtopscorer van NAC en jaagt op zijn persoonlijke record. 

In zijn beste seizoen wist hij tien doelpunten te maken en dat was toen hij onder contract stond van SC Heerenveen. Dit seizoen scoorde hij al negen doelpunten en dat is een knappe prestatie voor een spits van een degradatiekandidaat. ''Tel daarbij op dat zijn ploeg NAC eigenlijk niet één middenvelder heeft die aansluit bij de spits en het is duidelijk: deze jongen is vooral op zichzelf aangewezen'', schrijft Maarten Wijffels in het Algemeen Dagblad.

Hij moet het in het Rat Verlegh Stadion vooral doen met buitenspeler Rosheuvel. ''In Breda is alleen Mikhail Rosheuvel een secondant die ballen aangeeft en zelf ook scoort. Niet voor niets is NAC in zijn overlevingsstrijd intussen overgeschakeld op een speelwijze 5-4-1.'' Hij maakt indruk met zijn doelpuntenproductie en wellicht kan hij een stap maken naar een hoger niveau.

Dat is eerder in zijn loopbaan niet gelukt. ''Te Vrede zat al een keer bij Feyenoord natuurlijk, waar trainer Ronald Koeman wel iets in hem zag. Graziano Pellè was in die tijd echter de onbetwiste nummer 1 in de Kuip en onder opvolger Fred Rutten legde Te Vrede het af tegen Colin Kazim-Richards. Daarna bij SC Heerenveen lukte het niet om in de subtop door te breken en een Turks avontuur bij Boluspor werd geen succes. Maar Te Vrede is nog altijd maar 27 jaar. Wie durft het straks tóch nog een keer met hem aan?''

Lees meer:
0 reacties