VIDEO | Samenvatting: NAC kansloos onderuit in derby tegen Willem II

NAC Breda heeft zondagmiddag geen vuist kunnen maken in de Derby van het Zuiden. Tegenstander Willem II bleek in eigen stadion met 2-0 te sterk.

De Tilburgers openden in de 23e minuut de score. Pol Llonch zette Willem II met een fraaie volley op voorsprong in het Koning Willem II Stadion. Na rust kwam NAC sterk uit de kleedkamer, maar het Bredase offensief leverde behalve enkele kansen weinig op.

NAC kwam in de gehele wedstrijd zelfs tot geen enkel schot op doel. Wel werd er een NAC-speler voortijdig naar binnen gestuurd. Mounir El Allouchi pakte in de 85e minuut rood. In de blessuretijd brak het Bredase verzet definitief, toen Willem II de score verdubbelde. Marious Vrousai bepaalde in de 91e minuut de eindstand op 2-0.