''Had het idee dat er toch iets van paniek was bij Van der Gaag''

( 0 reacties)
''Had het idee dat er toch iets van paniek was bij Van der Gaag''

Mitchell van der Gaag staat bekend als een zelfverzekerde, rustige coach die niet snel van zijn stuk te brengen is. Na de flinke nederlaag tegen De Graafschap vorige week (3-0), maakte hij toch een verloren indruk.

"Ik vond hem bij Excelsior altijd heel vastberaden, ook als het tegenzat. Heel rustig", zegt analist Michiel Teeling bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Je hebt die documentaire over Van der Gaag bij Excelsior, dan zie je hoe hij met zijn spelers omgaat. Heel helder. En nu had ik toch het idee dat er iets van paniek was. Misschien is het gewoon de teleurstelling na een nederlaag."

Zijn collega Cristian Willaert snapt de teleurstelling van de coach wel. "Het is vooral dat je van te voren tegen je spelers zegt: 'We kunnen verliezen, maar we gaan van het veld af, we kijken elkaar aan, en we zeggen: we hebben alles gegeven, alles gedaan.'"

"Dat ga je ook in de pers zeggen, dat je je dat met je team hebt voorgenomen. Je stelt je kwetsbaar op en vervolgens moet je na de wedstrijd toegeven, nee het was er niet. Niet alles gegeven. Dat is natuurlijk ook killing voor een trainer", denkt Willaert. "Dat is natuurlijk wel een van de dingen waar je als trainer voor bent ingehuurd, om te zorgen dat spelers alles geven."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›