Doelbewuste Mashart: ''De Premier League is mijn droomcompetitie''

( 0 reacties)
Doelbewuste Mashart: ''De Premier League is mijn droomcompetitie''

Het was zijn doel voor dit seizoen: debuteren in het eerste elftal van NAC Breda. Jethro Mashart had echter niet verwacht dat het al zo snel zou zijn. Op 23 november 2018 startte hij in de basis tegen Ajax (0-3). 

"Een dag voor de wedstrijd tegen Ajax hoorde ik van de trainer dat ik zou starten. Ik zat niet eerder bij de wedstrijdselectie", zegt Mashart tegenover ELF Voetbal. "Ik sliep heerlijk, maar die zaterdag kreeg ik steeds meer spanning naarmate de wedstrijd naderde. Ik stond tegenover David Neres. Ik was tevreden. Dat eigen doelpunt? Een smetje, ik kon daar weinig aan doen. Ik heb inmiddels een contract voor tweeënhalfjaar getekend."

Mashart is een linksback zoals we die anno 2019 vaker zien. "Een opkomende. Iemand die zich aanvallend met het spel wil bemoeien en technisch vaardig is. Ik moet me nog verder ontwikkelen. Fysiek sterker worden en mezelf verbeteren in één-tegen-één-situaties", vervolgt hij.

Zijn voorbeeld? "Lionel Messi. Hij is de beste speler van de wereld", stelt Mashart. "Jordi Alba is de beste linksback die ik ken. Ik ben fan van FC Barcelona. Ik ben twee keer in Camp Nou geweest; een bekerwedstrijd tegen Deportiva La Coruna en een competitieduel met Getafe. Of de Spaanse competitie mijn droomcompetitie is? Nee, dat is de Premier League. Daar spelen allemaal sterren", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›