''In die zoektocht heeft Van der Gaag vrijwel alle merken uitgeprobeerd''

( 0 reacties)
''In die zoektocht heeft Van der Gaag vrijwel alle merken uitgeprobeerd''

Na de nederlaag op bezoek bij FC Emmen (2-0) besloot trainer Mitchel van der Gaag het defensieve roer flink om te gooien. Sinds begin november deed de oefenmeester een beroep op drie rechtsbacks, vijf voorstoppers en vier linksbacks. 

Dat zocht clubwatcher Yadran Blanco van BN De Stem uit. "Vier maanden gingen voorbij, inclusief voorbereiding, totdat NAC-trainer Mitchell van der Gaag van zijn geloof afstapte en bij een gebrek aan kwaliteit koos voor kwantiteit. Vijf in plaats van vier verdedigers. Directe aanleiding: de uitglijder in Emmen."

"In zijn zoektocht naar een passend slot op de deur heeft Van der Gaag vrijwel alle merken uitgeprobeerd. Én switchte hij achterin van vijf naar vier en weer naar vijf man. In die reeks pakte NAC acht punten (twee zeges en twee remises) en incasseerde het 25 doelpunten. In de twaalf duels ervoor (eveneens twee zeges en twee remises) kreeg het 27 treffers om de oren. Daarbij aangetekend dat de recente 3-0-nederlagen tegen De Graafschap en AZ werden geleden met vier verdedigers", vervolgt hij.

En dus is het de vraag met welke verdediging NAC komend weekend tegen FC Groningen aantreedt. "Op driekwart van het seizoen blijft de technische staf speuren naar de juiste slotencombinatie. Niet uit te sluiten valt daarom dat het Bredase afweergeschut voor het cruciale onderonsje met FC Groningen weer een andere bezetting heeft. De defensieve instabiliteit verklaart grotendeels dat NAC de meeste gepasseerde verdediging van de eredivisie heeft", aldus Blanco.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!