Verdediger weggestuurd: ''Ga maar lekker naar binnen, want dit werkt niet''

Een opmerkelijk incident op de training van NAC Breda vrijdagmorgen. Verdediger Karel Mets werd door trainer Mitchell van der Gaag weggestuurd. En dat na een verhelderend gesprek tussen speler en coach afgelopen maandag. 

''Als je zegt: streep onder, ik heb een fout gemaakt en ik had het niet op die manier moeten doen, dan is dat ook zo'', vertelt Van der Gaag in gesprek met BN DeStem. ''Daar ben ik vrij makkelijk in. Dan moet ik niet meer zeuren, maar dan moet een speler ook niet meer zeuren. Maar als we weer verder gaan en je laat twee verschillende dingen zien, dan zeg ik: ‘ga maar lekker naar binnen, want dit werkt niet.’ Het is niet schokkend, het is wat je uitstraalt. Lichaamstaal vind ik redelijk belangrijk.''

Van der Gaag en Mets spraken elkaar afgelopen maandag over het transferverzoek van de Est. De verdediger liet een dag voor de wedstrijd tegen Vitesse (4-1 verlies) weten dat hij graag wil vertrekken. Door deze actie ontbrak hij in de wedstrijdselectie voor het duel in Arnhem. Door het incident van vandaag zal Mets ook niet in de selectie zitten voor het duel met PSV. 

Lees meer:
0 reacties