NAC-fans woest: ''Ze zoeken een stok om mee te slaan''

( 0 reacties)
NAC-fans woest: ''Ze zoeken een stok om mee te slaan''

De maatregelen rondom uitsupporters zijn de laatste jaren in Nederland flink aangescherpt, zo hebben uitfans van NAC Breda zaterdagavond in Eindhoven in levende lijve ondervonden. Er werd geen alcohol geschonken en een veiligheidsnet belemmerde het zicht van de meegereisde NAC-fans.

Bovendien waren spandoeken niet toegestaan. Dat ook een doek ter ere van een NAC-supporter met kanker niet het stadion in kwam, maakte een deel van de NAC-aanhang flink kwaad. "Er zijn tegen Sint Petersburg en Ajax ernstige incidenten met vuurwerk gebeurd. Doordat de daders zich verscholen achter spandoeken konden wij hen nooit achterhalen, vandaar het algehele verbod", legt Thijs Slegers, persvoorlichter van PSV, tegenover BN DeStem uit. "Daar hebben wij inderdaad één lijn ingetrokken." 

De reden om een veiligheidsnet op te hangen was volgens Slegers naar aanleiding van het gedrag van NAC-fans in andere uitwedstrijden. Toen zouden NAC-supporters het vak onder hun belaagd hebben met bekers bier. "Ze zoeken een stok om mee te slaan, er is dit seizoen feitelijk heel weinig gebeurd", beklaagt een NAC-supporter zich.

Slegers erkent dat de genomen maatregelen vervelend zijn voor de onschuldige uitsupporters. De persvoorlichter van PSV zou uitfans het liefst gastvrij ontvangen. "Dat willen we ook graag, maar er zijn zaken die we hier gewoon niet accepteren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!