''De diepgewortelde problemen bij NAC hebben één voordeel''

( 0 reacties)
''De diepgewortelde problemen bij NAC hebben één voordeel''

Ondanks dat NAC Breda de huidige hekkensluiter van de Eredivisie is en directe degradatie met de week dichterbij komt, lijkt trainer Mitchell van der Gaag te kunnen rekenen op sympathie vanuit de Bredase achterban.

"De diepgewortelde problemen bij NAC hebben één voordeel. Als Mitchell van der Gaag 's ochtends op zijn werk komt, is hij meteen aan de beurt bij de koffieautomaat. Waar onder anderen algemeen directeur Justin Goetzee, technisch directeur Hans Smulders, diens beoogde opvolger Tim Gilissen en interim-kracht Pierre van Hooijdonk gingen, is de coach zo'n beetje de laatste eindverantwoordelijke die nog niet is opgestapt", schrijft journalist Dennis van Bergen namens het Algemeen Dagblad.

Van der Gaag staat er naar het schijnt niet slecht op. "Impliciet heeft die kwetsbare situatie hem extra krediet opgeleverd bij de achterban, lijkt het. Nee, Van der Gaag geniet niet de populariteit van zijn voorganger Stijn Vreven. Er zijn fans die de coach vanwege zijn nette voorkomen beter vinden passen bij clubs als Heerenveen of Willem II. Maar zij zien ook dat Van der Gaag alles geeft, zich ondanks de miserabele uitgangspositie niet in de slachtofferrol manoeuvreert en indien nodig maatregelen durft te nemen."

Desondanks moet er een wonder gebeuren om te voorkomen dat NAC afdwaalt richting de Keuken Kampioen Divisie. "Op de vulkaan NAC, die vrijwel altijd op uitbarsten staat en waar doorgaans geen trainer aan de lava ontsnapt, weet Van der Gaag zich gesteund door één vrij unaniem levende gedachte onder de toeschouwers: aan hem ligt het niet", aldus Van Bergen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!