'Zijn goede naam gaat in een jaar NAC naar de gallemiezen''

Het vertrek van Mitchell van der Gaag als oefenmeester van NAC Breda past volledig in de huidige crisis die er heerst bij de Bredase club. Maandagavond werd bekend dat de trainer zijn biezen pakte en leverde zijn contract in.

"De institutionele crisis waarin de Bredase club verkeert, bereikt een historisch dieptepunt. Het vrijwillige vertrek van Van der Gaag tekent de verloedering van een eens zo trotse voetbalclub. Hij is niet de eerste en zeker ook niet de laatste persoon die gebroken, verbitterd en teneergeslagen zijn spullen pakt", schrijft clubwatcher Yadran Blanco namens BN De Stem

Op de burelen van NAC heerst het chagrijn. "Winnaar Van der Gaag, bij zijn vorige clubs geroemd om zijn Portugese methodiek van lang en intensief trainen, is bij NAC getransformeerd tot een verliezer. Volkomen geïsoleerd en in alles hulpeloosheid uitstralend. De goede naam die hij in de luwte zorgvuldig opbouwt bij rustige clubs als FC Eindhoven en Excelsior gaat in een jaar NAC naar de gallemiezen", vervolgt de sportjournalist.

Van der Gaag werd een behoudende stijl van voetballen verweten. "Vijf in plaats van vier verdedigers, in combinatie met zijn rustige en bedeesde karakter en weinig expressieve gelaatsuitdrukkingen staan haaks op de uitbundigheid van de club. Als de prestaties tegenvallen, leidt dat tot irritatie en weerstand bij de supporters zoals zaterdag bleek. De ontluisterende nederlaag tegen FC Utrecht bleek het beslissende zetje voor Van der Gaag", aldus Blanco.

Lees meer:
0 reacties