Brood: ''We zullen tot de laatste kans moeten blijven vechten''

Ruud Brood volgt van der Gaag op als hoofdtrainer van NAC Breda. Even waren er weken van voorzichtig optimisme bij de Parel van het Zuiden, maar ook dit lijkt nu ver te zoeken na de beschamende nederlaag bij Fortuna Sittard.

"We wisten dat Fortuna thuis agressief naar voren speelt. De eerste helft speelden we vrij mat. We waren de bal vrij snel kwijt. We gaven niet veel weg, maar we voetbalden ook niet goed mee", begint Brood in gesprek met NAC Breda 1912. 

"We moeten agressiever rond de zestien verdedigen. We moesten beter vanuit achteruit voetballen, dat deed Grad goed in de tweede helft. We hadden onszelf moeten belonen voor de gecreëerde kansen. Het rendement moet omhoog. We geven bij de tweede goal gewoon de bal weg. Dat mag niet gebeuren. Tweede helft kwamen we beter voor de dag. In de eindfase scoorden we nog en kregen we nog een halve kans op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Het is doodzonde, maar we zullen tot de laatste kans moeten blijven vechten", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties