Brood één van de twee kandidaten voor hoofdtrainerschap NAC

Ruud Brood is nog steeds in de race om in het nieuwe seizoen aan te blijven als trainer van NAC Breda. Naast Brood is technisch directeur Tom van den Abbeelle ook met twee andere kandidaten in gesprek gegaan.

"We zijn er nog niet uit wie de geschikte persoon is om de job te doen”, laat Van Den Abbeelle aan BN DeStem weten. "Eentje is afgevallen en dat is niet Ruud. Het wordt hij of die andere persoon. Ik had gedacht vandaag duidelijkheid te kunnen geven, daar ben ik niet in geslaagd. Een kleine teleurstelling."

De Belg verwacht uiterijk maandag de naam van de nieuwe NAC-trainer bekend te maken. Van den Abbeelle is daarbij op zoek naar een peoplemanager. De nieuwe coach van NAC Breda moet makkelijk in de omgang zijn en oog hebben voor jong talent. 

"Ik houd niet van te grote ego’s. Het zijn de spelers op het veld die het moeten doen, zij hebben geen behoefte aan baasje langs de kant. De mensen op een positieve manier uitdagen, motiveren, grenzen verleggen, de lat zo hoog mogelijk leggen en proberen erover te springen. Dat is de coach waar wij voor gaan.”

Lees meer:
0 reacties