Stokkers: ''Op een bijveld voor vijftig, zestig man is toch moeilijk''

( 0 reacties)
Stokkers: ''Op een bijveld voor vijftig, zestig man is toch moeilijk''

Finn Stokkers is komend seizoen met NAC actief in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel de 23-jarige spits gemotiveerd is om promotie te bewerkstelligen, kijkt hij niet uit naar de uitwedstrijden tegen beloftenteams. 

"Ik ben voetballer geworden om in volle stadions te spelen", vertelt Stokkers aan BN DeStem. "Op een bijveldje maandagavond bij Jong AZ voor vijftig, zestig man is toch moeilijk. Dat is een mentaal ding. Maar het is niet alleen het weinige publiek, de spelers van de beloftenteams kunnen ook echt goed voetballen. Je moet serieus je koppie erbij houden, anders tikken ze je gewoon weg daar. Dat is serieus moeilijk."

"Onze Spanjaarden (de verdedigers Riera en Monsalve, red.) zouden ons team in dat soort wedstrijden op sleeptouw kunnen nemen", is Stokkers van mening. "Ik vind dat ze laten zien over leidinggevende kwaliteiten te beschikken. Jonge spelers zijn tactisch minder en herkennen situaties minder snel. Oudere gasten als Breuer in mijn tijd bij Sparta wisten heel veel. Op momenten dat de tegenstander van formatie veranderde of anders ging opbouwen, had hij dat heel snel door."

In zijn eerste seizoen bij NAC staat alles in het teken van terugkeren naar de Eredivisie, zo beseft Stokkers. "Of ik druk voel? Nee, die voel ik eigenlijk niet. Ik ben naar NAC gekomen om lekker te voetballen en veel wedstrijden te winnen. Diepe spits of als targetman eromheen; ik kan het allebei, als ik maar goed wordt aangespeeld. 4-3-3 of 4-4-2? Ik heb geen voorkeur en ben niet gehecht aan een bepaalde speelwijze."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

maandag 21 oktober 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›