Bruns weet van belangstelling: ''NAC is een mooie club'' 'NAC Breda wil Vitesse-speler verlossen van uitzichtloze situatie' VIDEO | Samenvatting: NAC slaat toe in tweede helft en verslaat Jong AZ BREAKING | Derde talent tot 2022 bij NAC: ''Hoop snel te debuteren'' Van Hecke baalt ondanks zege NAC Breda: ''Echt zonde, mag niet gebeuren''

''De sfeer lijkt anders, mensen vergeten achter NAC te gaan staan''

( 0 reacties)
''De sfeer lijkt anders, mensen vergeten achter NAC te gaan staan''

Regilio Simons keek in 2000 op de Open Dag van NAC Breda zijn ogen uit. De Bredanaren waren het vorige seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie, maar op de Open Dag was het drukker dan ooit. Simons, nieuwkomer bij NAC, kon dat destijds moeilijk behappen.

"Ik vond dat niet normaal", blikt Simons terug in de NACourant. "Na een degradatie neemt het enthousiasme altijd af, toch? Maar de supporters gaven het teken dat ze er altijd voor ons zouden zijn. Ik keek mijn ogen uit. Dat maakte me meteen trots om voor NAC te mogen spelen."

Met NAC keerde Simons na één seizoen terug in de Eredivisie. Het geheim? Een hechte spelersgroep en steun van de achterban. "Ik heb het idee dat er nu meer negativiteit is. Dat begrijp ik wel, maar het heeft geen nut. Dat jaar in 2000 hield de achterban zich afzijdig van andere zaken. Dat lijkt iets kleins, maar is iets groots. Het werkt niet als iedereen zich overal mee wil bemoeien."

"De aanhang van NAC is sterk, zo sterk dat ze in mijn tijd als vanzelfsprekend onze grote kracht was", vervolgt Simons. "Nu lijkt de sfeer soms anders en vergeten mensen achter hun club te gaan staan. De goede sfeer moet terugkomen. Iedereen moet voelen dat het goed gaat komen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!