VIDEO | Mari aangekomen in London; droomtransfer erg dichtbij Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen'' Slot: ''Ik zou ooit graag nog een keer trainer worden bij NAC'' 'Hyballa bijna nieuwe trainer NAC Breda; presentatie na het weekend' Brood reageert: ''Had harder met mijn vuist op tafel moeten slaan''

Van den Abbeele lovend: ''Zij trappen voor een euro je kop eraf''

( 0 reacties)
Van den Abbeele lovend: ''Zij trappen voor een euro je kop eraf''

NAC Breda heeft lak aan de nationaliteit van een speler. Volgens algemeen directeur Luuc Eisenga en technisch directeur Tom van den Abbeele gaat het juist om de kwaliteit die op het veld getoond wordt.

"Nederland heeft een fantastische opleiding, maar verdedigers voetballen vaak te sierlijk", steekt Van den Abbeele van wal in de NACourant. "Ik wil iemand die eer haalt uit de nul op het scorebord, dat interesseert me meer dan drie crosspasses bij een aanvaller op de stropdas."

NAC haalde onder meer al Nacho Monsalve en Roger Riera voor het hart van de defensie. "We hebben nu twee Spanjaarden die, zoals Luuc dat zegt, voor een euro je kop eraf trappen. Dat vind ik belangrijk voor een verdediger. Kwaliteit gaat dus boven nationaliteit", vervolgt hij.

Eisenga deelt die mening. "Graham Arnold is hier toch ook nog steeds een held? Of Manu. Vorig seizoen speelden we daarentegen met best veel Nederlanders, dus zeg het maar. Onze supporters zien de spelers niet praten", vult hij aan.

"Ze zien wel wat ze doen, hoeveel energie ze erin steken en of ze graag voetballen. NAC-supporters voelen of iemand met het hoofd of met het hart speelt. Op dat laatste selecteren we nu onze spelers", aldus Eisenga.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!