NAC Breda geeft zege uit handen in Nijmegen Matchday: NAC Breda met enkele wijzigingen tegen NEC Nijmegen Van Hecke droomt: ''Dan zijn we pas echt de helden van Breda'' Hyballa: ''Ik heb alleen gezegd: niet kapot drinken en niet kotsen'' Coronavirus in Nederland: KNVB geeft tekst en uitleg

Kritische Brood: ''Over het algemeen moet het veel beter''

( 0 reacties)
Kritische Brood: ''Over het algemeen moet het veel beter''

Door een geweldige eerst helft wist NAC Breda gisteravond met 5-1 van Helmond Sport te winnen. Ruud Brood blijft echter zeer kritisch op zijn team.

“De eerste helft was mooi om naar te kijken. We hebben goede goals gemaakt", vertelt hij aan FOX Sports. "We moeten het team verder door laten ontwikkelen. Er zijn nog genoeg dingen, zeker in de tweede helft, die beter moeten.”

“Je moet wel blij zijn dat je 5-1 hebt gewonnen bij je eerste thuiswedstrijd. Maar ik ben ook wel een type die zeker kijkt naar een tweede helft die niet goed gaat, waarin je de bal sneller moet verplaatsen en het simpeler moet houden. Dan beginnen we slecht en krijg je meteen een goal tegen. We moeten niet in de euforie gaan zitten. We hebben het mooi gedaan, maar over het algemeen moet het veel beter.”

De voorhoede van de Bredase club betekend veel goeds voor komend jaar. “Daar ben je op zoek naar. Het zijn ook jongens die elkaar wat gunnen, dat is ook mooi om te zien. Ze hebben weinig ruimte nodig en dat hebben ze heel goed ingevuld. Dat moet nog beter kunnen. Maar ik vond ook het blok daarachter heel belangrijk voor het team”, prijst hij de aanvallers.

Brood begon met een nieuwe rechtsback aan de wedstrijd, Van Anholt. Met vijf passes over 60 meter liet hij meteen zijn kwaliteiten zijn. “Die had het wel begrepen om het spel te verplaatsen. Die trapt heeft hij in zijn benen, hij heeft trouwens ook een goed schot in zijn benen, dat deed hij perfect”, looft de coach de verdediger.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!