VIDEO | Samenvatting: NAC Breda wint nipt van SC Cambuur

Voor de derde keer op rij heeft NAC weten te winnen in de Keuken Kampioen divisie. In eigen huis werd SC Cambuur verslagen met minimaal verschil, 1-0.

NAC begon sterk aan de wedstrijd. Al snel kreeg het mogelijkheden uit een vrije trap en een hoekschop. Maar na twintig minuten spelen ontstond er ook dreiging voor het doel van NAC. Toch bleef NAC de bovenliggende partij. Toch leek SC Cambuur op voorsprong te komen. Mühren schoot de bal vijf minuten voor rust achter Olij, maar er ging buitenspel aan vooraf en dus werd het doelpunt afgekeurd.

In de tweede helft herhaalde de geschiedenis zich. NAC begon goed, Cambuur scoorde vanuit buitenspelpositie. Het eerste goedgekeurde doelpunt van de avond kwam van de thuisploeg. Uit een hoekschop kopte Ivan Ilic binnen.

Nadat Cambuur-trainer Henk de Jong met rood naar de tribune werd gestuurd, moesten de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Echter konden de Leeuwarders geen vuist maken tegen de Bredanaars.

Opstelling NAC Breda: Nick Olij, Jethro Mashart, Roger Riera, Nacho Monsalve (46. Javier Noblejas), Pele van Anholt, Ivan Ilic, Arno Verschueren, Hüseyin Dogan (84. Sydney van Hooijdonk), Mounir El Allouchi, Luka Ilic, Fin Stokkers (46. Othmane Boussaid)

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens, Jordy van Deelen (84. Stanley Akoy), Erik Schouten, Calvin Mac-Intosch, David Sambissa, Robin Maulun, Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Issa Kallon (46. Mitchel Paulissen), Robert Mühren, Giovanni Korte (68. Delano Ladan)