De Jong legt woede uit: ''Er is een nieuwe regel niet nageleefd''

Henk de Jong werd gisteren met een rode kaart van het veld gestuurd. De trainer van Cambuur kon zich niet meer inhouden na de derde afgekeurde goal van Cambuur en legt uit waarom.

''We scoren drie keer, maar dat we onszelf niet belonen is jammer. De eerste is terecht, bij de tweede weet ik niet wat er gebeurt, maar voor mij gaat het om de derde'', begint De Jong tegenover LEO Middelsé. ''Er is een regel gekomen van heel laat vlaggen omdat er nieuwe situaties ontstaan. Mühren stond buitenspel, maar Ladan gaat het duel aan. Ondertussen is Robert (Mühren) alweer weg uit buitenspel en schiet hij die bal binnen. Dan is het gewoon een goal. Anders moet je stoppen met dat late vlaggen en gewoon direct vlaggen.''

Ondanks de arbitrale dwaling is De Jong is wel tevreden over het spel van zijn ploeg. ''Ik vind dat we geweldig gevoetbald hebben en dat we heel veel kansen gecreëerd hebben. We hadden veel meer verdiend en als je reëel kijkt naar de kansen dan moet je gewoon die wedstrijd winnen'', besluit De Jong.

Lees meer:
0 reacties